BESTE MANIER OM EEN TRAP SCHOON TE MAKEN

Zo maak je trappen schoon!

Hoe maak je gemakkelijk een trap schoon. HoutLuchtgommen.nl

Hoe maak je gemakkelijk een trap schoon.

Een houten trap in woningen is een populaire manier om een ​​element van authenticiteit en warmte aan de hal of kamer toe te voegen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom mensen van houten trappen houden: ze voegen warmte toe, houden geen stof en vuil vast, zijn zachter onder de voeten dan staal en werken uitstekend om stof en vuil te verbergen. Hoewel houten trappen na verloop van tijd af en toe krassen of vlekken kunnen vertonen, is het effect zachtaardig en gaat het vaak om hun patina, waardoor ze een geliefde doorleefde uitstraling krijgen. Daarom leggen wij van HoutLuchtGommen.nl in dit artikel uit wat de beste manier is om een trap schoon te maken.

Waarom het belangrijk is om houten treden schoon te maken

Om een ​​maximale levensduur uit uw houten treden te halen, heeft u enige zorg en onderhoud nodig. Er zijn enkele natuurlijke vijanden van houten treden op trappen die moeten worden vermeden”

Overmatig water

Overmatig zonlicht

Zware impact met harde voorwerpen

Schoonmaken is gemakkelijker, meestal is een beetje water het enige dat nodig is. Dit is belangrijk om regelmatig aanslag te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken. Een zachte bezem, stofzuiger of elektrostatische dweil zijn de beste opties. Is uw houten trap afwerking met een vernis , olie of verf dan kan indien nodig worden gereinigd met een vochtige dweil. Zoals ze altijd zeggen, is het het beste om het reinigingsproduct te testen op een onopvallend deel van de houten trap voordat je het aanbrengt. Zorg ervoor dat u de dweil goed uitwringt wanneer u de dweil gebruikt. Let er ook op dat er geen waterplassen achterblijven die het hout kunnen doen kromtrekken.

Met regelmatig onderhoud aan uw houten trap gaat u er jarenlang plezier van hebben en zal deze met de jaren alleen maar beter worden.

werk van boven naar beneden

Het werkt het beste als je bovenaan de trap begint met schoonmaken. Je kunt dan het vuil  van boven naar  beneden vegen en tenslotte het onderste vuil eraf borstelen. Dit geldt voor zowel  het schoonmaken met een (natte) doek als het stofzuigen. 

Nieuwe afwerklaag

Is uw trap versleten en  toe aan een complete make-over? Vervolgens moet je nieuwe verf op de trap aanbrengen. Gelukkig is het niet zo moeilijk:

Wij kunnen voor u de alle oude verflagen / vernislagen verwijderen zodat er mooi blank en glad hout over blijft. Een perfecte basis om meteen een nieuwe beschermende laag op aan te brengen. U kunt kiezen welk beschermd product er na het Gommen opgezet kan worden. Een olie, vernis of een kleurbeits.

Dan heeft uw trap weer een geheel eigentijdse look en is hij goed beschermd tegen vocht en vuil.

Dus bespaar uzelf veel tijd en geld.. we helpen u graag.

    Bestanden toevoegen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    ×